Mariana Anghel, profesoară la Școala Populară de Arte din Sibiu: „Am o cursantă de 56 de ani”

0
391

Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu a deschis porțile unui nou an școlar luni, 30 septembrie. În acest an numărul elevilor a crescut și Școala Populară de Arte și Meserii se bucură de un număr total de 600 de elevi, adulți și copii. Studenții Marianei Anghel sunt dovada unei performanțe, fiind noua generație a muzicii populare.

În total sunt înscrișii la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu 600 de adulți și copii. La cursurile de instrumente de suflat s-au înscris aproximativ 100 de oameni, iar la cursurile de acordeon-orga-pian digital sunt peste 100 de persoane înscrise. Taxa de înscriere este de 25 de lei, iar taxele de școlarizare diferă de la un curs la altul și sunt între 450 de lei și 500 de lei pe an școlar. Pentru a primi diploma de absolvire elevii trebuie să parcurgă toți anii de studiu, care variază între doi și trei ani.

„Numărul de elevi este în continuă creștere, iar acest lucru dovedește că avem o oferta generoasă și profesori profesioniști”, a declarant Alina Pinca Vintilă, managerul Școlii.

Profesorii școlii sunt artiști recunoscuți, oameni cu o experiență vastă în practicarea propriei meserii. Mariana Anghel este unul dintre profesorii dedicați, care își practică și meseria de artist cu drag. Lucrează la Școala Populară de Arte din Sibiu din 2011 și se bucură de o carieră de 38 de ani neîntrerupți în muzica populară. „Foarte important este faptul că sunt artist, de la 16 ani am intrat în lumea aceasta frumoasă. Am 38 ani de activitate neîntreruptă și știu ce înseamnă să fi un artist. Experiența pe care o am mă determină să fiu un bun profesor pentru că știu exact cum trebuie să simtă pe scenă și ce trebuie să simtă. Știu cum trebuie să îl fac pe cursant să treacă peste emoții și să le transforme în actul artistic”, spune profesoara de canto muzică populară.

În cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii se pot înscrie oameni de toate vârstele, de la copii până la pensionari. Sunt mai mulți elevi care au terminat studiile și ajung să învețe în cadrul școlii datorită unei pasiuni care nu a dispărut pe parcursul anilor.

„Școala Populară de Arte și Meserii este mai neconvențională pentru că avem cursanți de toate vârstele, de la copii de 12 ani la oamenii de 60 de ani. În școală poți să faci performanță sau poți să îți împlinești un vis. Am o cursantă de 56 de ani care a venit după ce și-a realizat cei șase copii să își îndeplinească o dorință arzătoare. Doamna aceasta are o voce extraordinară. În felul acesta poți ajunge să faci performanță, pentru că începi de la pasiune”, detaliază Mariana.

Pentru cursurile de canto muzică populară, elevii trebuie să urmeze trei ani de studiu pentru a obține diploma de absolvire. În anul I sunt înscriși 12 elevi, iar în total Mariana Anghel lucrează cu 36 de persoane individual.  „Prima generație care a lucrat cu mine, o vedeți acum la emisiuni, pe scene, la evenimente, sunt oamenii realizați. Este tânăra generație care face performanță la superlativ. Codruța Rodean, Ion Chiș, Ilie Dura, Claudia Olariu, Costel Popa și sunt foarte mulți alți care mi-au rămas în suflet și au reușit să își facă un nume. Eu fac asta din pasiune, în fiecare cursant găsesc ceva special”, conchide Mariana Anghel.

Scrie un comentariu