Cum își propun autoritățile din Sibiu să prevină incidentele cu urși din județ. Trei soluții pentru îndepărtarea pericolelor

0
9

În județul Sibiu s-a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește incidentele provocate de urși atât în zonele montane, cât și rurale.

În general, animalele sălbatice sunt în căutare de hrană, iar urșii au fost văzuți de-a lungul timpului în zone turistice populare cum ar fi Păltiniș, Bâlea Lac, dar și la marginea pădurilor și în Cisnădie și Rășinari.

Ce soluții au găsit autoritățile sibiene pentru a preveni incidentele cu urși din județ?

Autoritățile locale și jandarmeria au emis de-a lungul timpului mai multe avertizări pentru locuitorii și turiștii din zonele afectate de prezența animalelor sălbatice, însă acest lucru nu este suficient. Printre recomandări se numără evitarea contactului cu urșii și atenția sporită în timpul drumețiilor în natură.

„Una dintre măsurile pe care le putem lua este îndepărtarea urşilor, dar aceasta nu este o soluţie ce va funcţiona, pentru că urşii se vor întoarce de fiecare dată înapoi”, a spus inspectorul șef al IJJ Sibiu, Gândilă Dan-Marius, conform oradesibiu.ro

O a doua variantă propusă de autorități este tranchilizarea și relocarea urșilor.

O altă variantă este educarea populației și a turiștilor în ceea ce privește comportamentul în cazurile în care avem de-a face cu un animal sălbatic. Jandarmeria își propune să deruleze campanii de conștientizare în comunitățile locale și zonele turistice, prin distribuirea materialelor informative, afișarea regulilor clare în zonele turistice și organizarea unor sesiuni educative în școli.

Toate aceste măsuri au scopul de a reduce riscul de a exista noi incidente.

Scrie un comentariu