Un turist a făcut scandal pe Transfăgărășan după ce nu a fost lăsat să se apropie de un urs, în timpul acțiunii de relocare

0
39

Joi, în timpul operațiunii de relocare a unuia dintre urșii care își fac apariția pe Transfăgărășan, a avut loc un incident aparte. Un turist a oprit în timpul capturării animalului, având un copil în brațe și a vrut să se apropie de cușca în care ursul intra.

Acesta a fost oprit de autorități, însă ulterior a făcut scandal și a fost sancționat contravențional, fiind deschis și un dosar penal pe numele său.

Scandal pe Transfăgărășan, după ce un turist a vrut să se apropie de cușca unui urs

Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu, a făcut public evenimentul în cursul zilei de joi.

„În această după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urşilor de pe Transfăgărăşan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanţă de ursul ce aproape intrase în cursa instalată. Era periculos, cu atât mai mult cu cât, bărbatul a ieşit din maşină cu un copil în braţe. Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol. Discuţia a degenerat! Un echipaj al Jandarmeriei Argeş a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situaţie şi a aplicat două sancţiuni contravenţionale”, a transmis Dragoş Predescu, conform news.ro.

În momentul în care inspectorii silvici au încercat să îl oprească pe bărbat, acesta a devenit agresiv verbal.

Bărbatul s-a ales cu amendă, dar și cu un dosar penal, iar acum polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra personalului silvic. Documentele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Prefectul Argeșului le-a reamintit oamenilor că este interzisă prin lege oprirea pentru fotografierea sau filmarea urșilor, precum și hrănirea acestora.

„Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul! Inginerii silvici au avut o reacţie demnă de lăudat, încercând să procedeze în aşa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul! Revin cu apelul public: este interzisă de lege oprirea pentru a fotografia sau filma urşii, dar şi hrănirea animalelor”, a precizat prefectul judeţului Argeş.

Scrie un comentariu