Dan Voicilă, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din România, a murit la vârsta de 85 de ani

0
27

Dan Voicilă, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din România, a murit la vârsta de 85 de ani. Marele comentator sportiv a murit pe data de 1 septembrie 2024, la Ploiești.

Dan Voicilă a murit la 85 de ani

Anunțul decesului său a fost făcut de Radio România Actualități, acolo unde comentatorul sportiv a lucrat zeci de ani.

„Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului. O voce caldă și totodată impunătoare, un om care își găsea întotdeauna timp să stea de vorbă cu tine. Cu tolba plină de povești cu tâlc, cu sfaturi utile și de multe ori cu câte o glumă care îți mergea la suflet.

Acesta a fost Dan Voicilă, seniorul transmisiunilor sportive, colegul nostru de redacție, care s-a alăturat bunilor săi prieteni, alături de care povestea în birourile Redacției Sport de la etajul 4, Paul Grigoriu, Florian ”Moțu” Pittiș, Ion Ghițulescu sau Octavian Vintilă”, au scris colegii lui de la Radio România Actualități.

„Dan Voicilă (născut în 7 aprilie 1939, la București – decedat în 1 septembrie 2024, la Ploiești), a fost un celebru comentator radio de sport. Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității București și al Facultății de Ziaristică, București (1967) s-a angajat la Radio, în calitate de crainic-reporter (în 1968), ulterior devenind publicist-comentator”, mai arată sursa citată anterior.

Dan Voicilă a comentat finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, atunci când Steaua București a învins-o pe FC Barcelona. Totodată, acesta a transmis în direct de la Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, de la turneele finale ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA, din anul 1994 și de la Campionatul European din Anglia din 1996.

Scrie un comentariu