Marcel Ciolacu a anunțat că Spitalele CFR din Sibiu și Timișoara vor fi reabilitate și modernizate

0
29

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că spitalele CFR din Sibiu și Timișoara vor fi reabilitate și modernizate.

„Noi continuăm să investim în reţeaua de spitale publice: spitalele CFR din Sibiu şi Timişoara vor fi reabilitate şi modernizate. Clădirile celor două spitale au devenit proprietatea unor persoane fizice, care evident că nu pot asigura investiţiile specifice infrastructurii spitaliceşti”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că este necesară trecerea clădirilor în proprietatea statului, având în vedere că au devenit proprietatea unor persoane fizice.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a afirmat că persoanele fizice care au în proprietate spitalele nu sunt în măsură să asigure investițiile necesare și specifice infrastructurii spitalicești.

„Prin urmare, este nevoie de trecerea acestora în proprietatea statului, pentru reabilitarea şi modernizarea lor. Primul pas necesar a fost făcut astăzi de către Guvern, prin alocarea sumei de peste 10 milioane şi jumătate de lei necesare exproprierilor, bani alocaţi suplimentar în bugetul Ministerului Transporturilor”, a completat Mihai Constantin.

Totodată, miercuri va fi alocată Ministerului Transporturilor suma de 10 milioane și jumătate de lei necesară exproprierilor.

Scrie un comentariu