Locuitorii din Sibiu, revoltați după ce mai multe garduri vii au fost desființate. Răspunsul Primăriei Sibiu

0
35

Mai mulți locuitori din Sibiu au sesizat desființarea mai multor garduri vii din cartiere și s-au arătat revoltați de această măsură. Primăria Sibiu a explicat de ce a fost necesară desființarea gardurilor respective.

Răspunsul Primăriei Sibiu

Zonele afectate de măsura desființării gardurilor verzi sunt zona blocurilor de pe strada Crinț și zona dintre strada Luptei și Rahovei. Primăria Sibiu a transmis că aceste garduri se vor regenera în timp.

„Ca urmare a unei sesizări din partea unui cetățean, formulată prin intermediul Sibiu City App, Poliția Locală Sibiu a efectuat un control în teren în zona de blocuri de pe str. Crinț – str. Dobârca. S-a constatat că domeniul public era îngrădit cu garduri metalice, iar în perimetrul respectiv erau amplasate fără forme legale uscătoare de rufe și alte elemente metalice sau de lemn.

Așa cum s-a procedat în cazul tuturor zonelor de blocuri modernizate, Primăria Sibiu a angajat o firmă specializată pentru îndepărtarea acestor amenajări neautorizate de pe domeniul public. În ceea ce privește gardul viu, pentru a putea desființa gardul metalic care îl dubla, a fost necesară o toaletare și îndepărtare parțială a acestuia. Gardul viu rămas se va regenera în mod natural”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, conform oradesibiu.ro

Primăria a transmis că odată cu reparațiile trotuarelor și a carosabilului de pe bulevardul V. Milea, zona verde va fi reamenajată.

„Prin urmare, îndepărtarea gardului viu a fost necesară pentru a permite desfășurarea lucrărilor de reamenajare, care vor include revigorarea zonei verzi, instalarea unui sistem de irigații și amplasarea de plante. Gardul viu îmbătrânit va fi înlocuit cu unul tânăr”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, potrivit sursei citate anterior.

Scrie un comentariu