Polițiștii sibieni declanșează acțiunea „speed”: „Polițiștii rutieri sibieni vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală”

0
21

IPJ Sibiu a anunțat că în perioada 5-11 august, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), se va desfășura acțiunea „Speed”.

Această acțiune este destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Polițiștii rutieri sibieni vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele din dotare destinate supravegherii traficului rutier și măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor„, transmite comunicatul IPJ Sibiu.

Viteza neregulamentară, cauzatoare de accidente mortale

De la începutul anului curent și până la finalul lunii iulie, în județul Sibiu, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 13 accidente rutiere grave, în urma cărora 5 persoane au decedat, iar alte 15 au fost rănite grav.

Autoritățile le recomandă șoferilor să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe drumurile pe care circulă și să adapteze mereu viteza la condițiile meteo-rutiere. Totodată, este important ca șoferii să fie prudenți și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, 90 sau 100 km/h în afara localităților și 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Scrie un comentariu