Sprijin guvernamental pentru reabilitarea apei și a canalizării din Mediaș și din alte 34 de localități din jur

0
390

În prezența viceprim-ministrului Raluca Turcan, a primarului Gheorghe Roman şi a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, astăzi, la Mediaș, a fost semnat acordul pentru unul dintre marile proiecte de dezvoltare ale municipiului Mediaş: modernizarea reţelei de apă şi canalizare.

“Am reconfirmat astăzi, la Mediaș, semnalul dedicării totale a Guvernului în parteneriatul cu autoritățile publice.

La preluarea guvernării, peste 4 miliarde de euro zăceau nefolosite într-o revoltătoare lipsă de respect față de nu mai puțin de 54 de administrații publice din România care aplicaseră.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat și am transmis asta de la Mediaș, chiar în ziua municipiului, printr-un eveniment special: Semnarea ACORDULUI PREALABIL ÎN VEDEREA ÎNCHEIERII CONTRACTULUI DE FINANȚARE ÎNTRE GUVERN PRIN MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE ȘI OPERATORUL DE APĂ ADI-APA TÂRNAVEI MARI.

Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman și ministrul Fondurilor Europene, colegul meu Marcel Boloș, și-au pus semnăturile pe un document care deschide noi perspective de dezvoltare a orașului.

Sunt zeci de ani de cand Mediașul caută soluții pentru alimentarea cu apă și alți ani buni de când posibilele soluții au fost ignorate exact de aceia care propovăduiau binele oamenilor. A fost, așadar, o bucurie în plus să semnăm acordul chiar pe 3 iunie, marcând astfel, trecerea de la vorbe la fapte.

Alimentarea cu apă și canalizarea se alătură altor investiții repornite pentru Mediaș. Între acestea deblocarea proiectul Centurii ocolitoare și promovarea de investiții în infrastructura educațională și edilitară. Proiectul de apă și canalizare are o valoare de peste 121 milioane euro și se adresează locuitorilor din 35 de comunități. Adică, peste 95 de mii de locuitori!

Mediașul trebuie onorat prin fapte! Merită asta locuitorii săi, aceia care i-au cinstit istoria și care îi construiesc viitorul. La mulți ani, Mediaș!”, a scris pe Facebook vicepremierul Raluca Turcan.

 

Scrie un comentariu